Ghimbirul in dieta de zi cu zi

08.01.2021

Ghimbirul este numele dat unei plante erbacee din regiunile tropicale, cu rizom aromatic bogat în uleiuri eterice. Este o specie care traieste mai multi ani, care are nevoie de o temperatură ridicată și constantă precum și de o umiditate permanentă pentru a se dezvolta corespunzător.

Substanțele active importante pe care le conține ghimbirul sunt compuși specifici numiți gingeroli, fenoli, ulei volatil.

Aroma ghimbirului variază în funcție de țara din care acesta provine și de modul în care este folosit. Aroma sa variază de la cea tipică de lămâie și proaspătă la iute și picantă. Ghimbirul proaspăt este puțin mai picant și are o aromă citrică mai puternică.

Proprietatile ghimbirului

1. Diminueaza simptomele racelii

Bauturile pe baza de ghimbir ajuta fluxul respirator si indeparteaza senzatia de frig care se resimte la extremitatile corpului.

2. Ajuta sa incepi ziua cu energie

Compusii din ghimbir inlatura starea de oboseala, de ameteala, de rau de mare chiar si starile de greata din timpul sarcinii.

3. Un beneficiu pentru epiderma

Multe din studiile efectuate au demonstrat ca ghimbirul stimuleaza circulatia sangelui la nivel superficial si ajuta la vindecarea mai rapida a arsurilor.

4. Elibereaza durerea

Radacina ghimbirului este folosita de mii de ani in medicina alternativa. Gingerolul este un ulei volatil care are puternice proprietati antiinflamatorii, fapt care explica de ce persoanele care suferta de artrita au simtit o reducere semnificativa a durerilor articulare si, totodata, o imbunatatire a mobilitatii. S-a demonstrat stiintific ca gingerolul inhiba formarea citocinelor inflamatorii.

5. O alinare pentru sistemul digestiv

Bauturile pe baza de ghimbir sunt un veritabil pansament gastric. Acestea elimina discomfortul digestiv, au un efect calmant si previn balonarea sau colicile. De asemenea ghimbirul stimuleaza digestia printr-o absorbtie mai rapida a nutrientilor din mancare.

6. Regulator al glicemiei din sange

Diabetul este cea mai raspandita boala a sistemului endocrin. Mai multe studii realizate in SUA au aratat ca aportul de ghimbir reduce saturarea sangelui din punct de vedere glicemic si previne aparitia hiperglicemiei.

Am ales sa adaugam in nectarul de catina cu miere si ghimbir, pentru un gust bogat, savuros, proaspat, pentru a completa propriatatile unice ale catinei.

Nectarul de catina cu miere si ghimbir poate fi comandat din magazinul online.