Nectar de cătină, afine și miere

Nou! - Oferta

Conținut: 35% suc de cătină, 35% suc de afine, 30% miere polifloră.

O sticluță conține 250 ml.

Produs natural, fără adaos de apă, zahăr sau conservant, obținut prin presare la rece și pasteurizare joasă la 60 de grade Celsius. Gust intens, dulce-acrișor. 


126,00 RON

Denumita si "ginsengul romanesc" sau "cel mai bun vaccin antigripal", catina este considerata una dintre cele mai bogate surse de polivitamine naturale deoarece contine aproape toate vitaminele si mineralele necesare organismului uman. Fructele de catina contin peste 190 de principii bioactive, continand vitamina C in proportie de doua ori mai mare decat macesele si de zece ori mai mare decat citricele. Vitaminele A, B1, B2, B6, B9, E, K, P si F sunt si ele prezente in fructele de catina in concentratii importante. Contin betacaroten in proportie mai mare decat morcovul si alti carotenoizi, microelemente precum P, Ca, Mg, K, Fe, Mo, B, celuloza, proteine cu continut ridicat de aminoacizi esentiali (indeosebi lizina), uleiuri complexe (acizi grasi saturati si nesaturati, steroli), acizi organici, cum sunt acidul malic, acidul succinic, acidul ursolic, precum si flavonoizi identici cu cei din Gingko biloba.

Dintre cele peste 190 de principii active ale cătinei:

✅ Efect vitaminizant. Fructele de cătină conţin aproape toate mineralele şi vitaminele necesare organismului uman. 30-40 de ml de suc de cătină cu miere, consumat dimineaţa, va asigura porţia de vitamine şi energie pe tot parcursul zilei.

✅ Efect imunostimultor. Cătina ajutã organismul sã se mențină sănătos si puternic și, la nevoie, să lupte împotriva bolilor. Mai mult, are proprietăţi antibiotice şi combate în mod direct infecţiile bacteriene.

✅ Efect depurativ. Ajută organismul să elimine toxinele atât din sistemul digestiv cât şi de la nivelul ficatului, contribuind la o mai bună funcţionare a acestora.

✅ Efect antioxidant. Cătina este plină de antioxidanţi puternici care ajută la neutralizarea radicalilor liberi, a substanţelor toxice preluate din mediu şi previne apariţia celulelor canceroase.

✅ Efect antiinflamator. Cătina este un bun antiinflamator şi antibacterian nu doar la nivel intern, fiind des utilizată şi în tratarea afecţiunilor pielii, rănilor sau arsurilor.

✅ Efect antianemie. Datorită conţinutului bogat în vitamine şi minerale, cătina este considerată o polivitamină naturală.

✅ Efect citoprotector. Cătina este scutul ce apără celulele organismului de tot ce este toxic şi nociv şi contribuie la menţinerea stării de sănătate a organismului.

✅ Efect protector al sistemului digestiv. Acizii Omega-7 din cătină ajută la hidratarea mucoasei din tractul digestiv și pot preveni apariția ulcerului gastric.

Pentru a crește nivelul de imunizare se recomandă consumul nectarului de cătină pentru cel puțin 4 săptămâni.

Contraindicații:

Administrată conform dozelor recomandate, cătina nu are efecte adverse, ci aduce doar beneficii organismului. Există însă şi o serie de contraindicaţii.

Datorită puternicelor efecte energizante, cătina sau preparatele din cătină nu ar trebui consumate după orele 15-16. Sucul este ideal a fi consumat dimineaţa în locul cafelei.

Pentru că încetineşte coagularea sângelui, cătina nu ar trebui consumată în paralel cu administrarea de medicamente anticoagulante şi anti-plachetare precum Aspirina, Diclofenacul sau Ibuprofenul.

Persoanelor care urmează să aibă o intervenţie chirurgicală le este indicat să opească consumul de cătină pentru a evita riscul de sângerare abundentă.

Nu consuma cătină dacă suferi de alergii, astm, colecistită sau pancreatită acută!

De asemenea, nu este recomandat să consumi preparate din cătină în timpul sarcinii sau alăptării!


Cum consumăm cătina

Pentru o cură de imunizare consumul de referință este 30-40 ml de nectar de cătină, de preferat dimineața, o dată pe zi, cel târziu până la orele 14. Se poate dubla doza zilnica pentru persoanele care practica sport de performanta sau desfasoara activitati fizice intense . Se poate bea ca atare sau diluat in apa sau suc. 

Pentru copiii până la vârsta de 14 ani se administrează jumătate de doză, 15ml.

În cazul copiilor cu vârste de 2-7 ani se recomandă administrarea a 1-2 lingurite de nectar de cătina cu miere.

Nu se recomandă consumarea nectarului de cătină seara datorită efectului energizant.

O cură de imunizare presupune consumarea nectarului de cătină pentru o perioadă de 3 luni de zile îndeosebi în anotimpurile reci când există carențe de vitamine provenite din surse naturale.

Produsul se păstrează la loc răcoros, ferit de acțiunea directă a razelor de soare. După desfacere, se recomandă păstrarea la frigider și consumarea produsului în maxim 14 zile.