Importanta vitaminei C in dieta zilnica
Pentru o buna functionare a organismului uman, vitamina C are un rol esential. Vitamina C nu poate fi sintetizata de catre sistemul digestiv si nici depozitata, din aceasta cauza, pentru o buna stare de sanatate este necesar consumul acesteia in mod constant.
Particula de vitamina C este un compus organic cu proprietati antioxidante, denumita stiintific acid ascorbic, fiind solubila in apa.
Deficienta de vitamina C
Lipsa vitaminei C din organism are o legatura directa cu aparitia scorbutului, o afectiune caracterizata prin formarea de pete pe piele, sensibilizarea gingiilor si tulburari de natura depresiva. Carenta de vitamina C, pentru perioade lungi de timp, poate cauza hipertensiune, afectiuni ale vezicii biliare sau arteroscreloza.
Primele semne ale lipsei vitaminei C din dieta zilnica sunt inflamarea gingiilor, parul casant, vindecarea greoaie a ranilor de la nivelul pielii, aparitia afectiunilor digestive, cresterea in greutate din cauza incetinirii metabolismului si, in general, un sistem imunitar slabit.
Beneficiile vitaminei C
Studiile efectuate in ultimele decenii au relevat o legatura directa intre vitamina C si
reglarea glicemiei,
intarirea sistemului imunitar
preveirea bolilor cardiovasculare
reglarea tensiunii arteriale
reducerea riscului de cancer
scaderea inflamatiilor
incetinirea procesului de imbatranire
ameliorarea simptomelor afectiunilor respiratorii
mentinerea sanatatii unghilor si gingiilor.
Fructele de cătină, acele bobițe portocalii cu gust puternic acrișor, contin de doua ori mai multa vitamina C decat macesul si de 10 ori mai mult decat citricele. In fructele coapte conținutul de vitamina C depășește 400-800 mg la 100 g suc proaspat.
Echipa Strop de Soare prepara artizanal, in cantitati mici, prin presare la rece, nectar de catina simplu, nectar de catina cu miere si nectar de catina cu miere si ghimbir, produse care au la baza fructe de catina atestate ecologic.
Produsele noastre se pot comanda aici.